Stop het coronavirus

In het Erasmus MC vindt baanbrekend onderzoek plaats om het coronavirus SARS-CoV-2 te bestrijden. Bijvoorbeeld onderzoek naar een effectief medicijn voor patiënten die getroffen zijn door het virus. Er wordt naarstig gezocht naar een vaccin om de huidige uitbraak te remmen en toekomstige te voorkomen, en er wordt onderzoek gedaan naar het gedrag van het virus zelf. Voor deze en andere onderzoeken is financiële steun van particulieren en bedrijven van groot belang. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt zeer gewaardeerd.

Help je mee?

Steun het baanbrekende wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC. Doneer of start een eigen actie. Denk hierbij aan het wegbrengen van lege flessen, het doneren van je verjaardagspot, het organiseren van online workshops en of trainingen. Veel dank namens iedereen die getroffen is door deze Corona uitbraak.

Erasmus MC in de samenleving

Op dit moment is het Erasmus MC het coördinerende epicentrum in de strijd tegen het  coronavirus. Het Erasmus MC heeft onderzoekers als experts in de adviesraad van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), EU commissie en Nederlandse gezondheidsraad. In het Erasmus MC wordt men man en macht gewerkt aan de zorg voor corona- en reguliere patiënten, als ook aan onderzoek binnen multidisciplinaire teams om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan. Het Erasmus MC beschikt over toonaangevende wetenschappers op het gebied virus- en infectieziekten, zoals prof. dr. Marion Koopmans en prof. dr. Frank Grosveld. Zo is het Viroscience Laboratorium in het Erasmus MC is als WHO Referentiecentrum betrokken bij de wereldwijde respons op deze corona-uitbraak. Daarnaast is het Erasmus MC, met bestuursvoorzitter prof. dr. Ernst Kuipers en Hoofd Intensive Care (IC) prof. dr. Diederik Gommers, de spil in het organiseren van de verdeling van coronapatiënten en IC-capaciteit in Nederland.

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 1.000.000 (64%)
Bekijk alle

Bekijk hieronder de inspirerende acties van anderen en start zelf een actie. 

Start actie
Bekijk alle

Let op! Wij collecteren niet langs de deuren

26-06-2020 | 10:48 Vanuit verschillende kanten hebben wij berichten ontvangen dat er in de regio Rotterdam/Den Haag de afgelopen tijd huis aan huis gecollecteerd wordt met de vraag om corona onderzoek in het Erasmus MC te steunen. Middels dit bericht laten we weten dat het Erasmus MC en de Erasmus MC Foundation op geen enkele wijze betrokken zijn bij deze huis-aan-huis collecte. Het neigt hierbij dan ook naar oplichterij. De Erasmus MC Foundation werft wel fondsen om corona onderzoek mogelijk te maken binnen het Erasmus MC maar doet dit middels deze websites (www.samenvooreengezondetoekomst.nl en www.erasmusmcfoundation.nl) en de mogelijkheid om online te doneren. Bij twijfel neemt u dan gerust contact op met de Erasmus MC Foundation. U kunt ons op werkdagen bereiken op 010-7034802 en middels mail: foundation@erasmusmc.nl
Lees meer
Bekijk alle
€ 50

Anoniem

20-11-2021 | 13:54