Stop het coronavirus

In het Erasmus MC vindt baanbrekend onderzoek plaats om het coronavirus SARS-CoV-2 te bestrijden. Onderzoek naar een effectief medicijn voor patiënten die getroffen zijn door het virus en naar een vaccin, om de huidige uitbraak te remmen en toekomstige te voorkomen. Financiële steun van particulieren en bedrijven is van groot belang om dit onderzoek mogelijk te maken. Elke bijdrage, hoe klein ook, wordt zeer gewaardeerd.

Help je mee?

Steun het baanbrekende wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC. Doneer of start een eigen actie. Denk hierbij aan het wegbrengen van lege flessen, het doneren van je verjaardagspot, het organiseren van online workshops en of trainingen. Veel dank namens iedereen die getroffen is door deze Corona uitbraak.

Onderzoek in het Erasmus MC

Op dit moment is het Erasmus MC het coördinerende epicentrum in de strijd tegen het coronavirus en wordt er met man en macht 24/7 gewerkt; zowel voor de zorg aan corona- en reguliere patiënten, als ook aan onderzoek naar een vaccin en medicijn om de strijd tegen het coronavirus aan te gaan.

Het Viroscience Laboratorium in het Erasmus MC is als WHO (World Health Organization) referentiecentrum betrokken bij de wereldwijde actie tegen deze corona-uitbraak. De onderzoekers proberen vragen te beantwoorden die de hoogste prioriteit hebben voor het begrijpen van deze pandemie. En die snel vertaald kunnen worden naar de kliniek en public health. Denk hierbij aan het bestuderen van de afweer (immuniteit) tegen het virus, fundamentele studies naar de diversiteit in genetische codes van het virus en de impact daarvan op het ziekteverloop en  volksgezondheid. Om deze en andere onderzoeken mogelijk te maken is nog steeds dringend veel geld nodig.  

 

 

Lees meer Lees minder
van totaal € 250.000 (31%)
Bekijk alle

Bekijk hieronder de inspirerende acties van anderen en start zelf een actie. 

Start actie
Bekijk alle

Keep Moving

06-04-2020 | 10:01 Fiets, loop of wandel je uitgestelde Golazo evenement (oa de NN Marathon Rotterdam) nu virtueel met Keep Moving en steun de zorgverlener van jouw hart! Deelnemers aan Keep Moving kunnen, naast in beweging blijven, ook de zorgverleners in Nederland en het onderzoek naar het coronavirus steunen via de Erasmus MC Foundation. Meer info & registreren: https://www.keepmoving.eu/nl-nl/
Lees meer
Bekijk alle
€ 50

Anoniem

07-04-2020 | 21:51 Aan: #positivechange supporting Erasmus MC towards a healthy future